رفتن به محتوای اصلی

برای نخستین بار در شمالغرب کشور، همایش تجلیل از خیرین آبرسانی در تبریز برگزار شد

به گزارش روابط‌عمومی شرکت آبفای استان آذربایجان شرقی؛ معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشوردر اولین همایش تجلیل از خیرین آبرسان گفت: سقایی و آبرسانی به هم نوعان از نیکوترین و پسندیده ترین کارهاست که توصیه های زیادی از سوی تمامی ادیان الهی به آن شده و از تمامی خیران می خواهیم با استعانت از حضرت ابوالفضل العباس (ع) که نشانه بارز سقایی است، ما را در امر آبرسانی به روستا ها و مناطق محروم یاری نمایند.
مهندس آقازاده حبشی افزود: بنای کار مجمع خیرین آبرسان برای انتخاب محل آبرسانی بر عهده مجمع خیرین آبرسان است که آبرسانی به روستا‌های محروم و فاقد آب آشامیدنی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه کار خیرین برکات بسیار دارد و به دولتمردان روحیه می‌دهد، ادامه داد: این همایش، به نوعی پاسداشت از ارزشی است که به نوعی تکریم شده و ترویج فرهنگ ایثار و انفاق در حوزه آب و آبرسانی است.
معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خصوص اقدامات انجام یافته در جلب مشارکت خیرین گفت: اقداماتی در این خصوص انجام یافته است که از جمله می توان به ایجاد تشکل مجمع خیرین آبرسان کشور ، تشکیل مجمع خیرین آبرسان در12 شرکت استانی در کشور ( بقیه شرکتها در مرحله تهیه اساسنامه وثبت هستند) ، انعقاد 3 تفاهم نامه با بنیاد برکت در خصوص تکمیل 1000 روستا و روستاهای شهرستان جهرم در استان فارس، مکاتبه با صنایع بزرگ کشور(فولاد ،پتروشیمی،....)ونهاد های انقلابی وبنگاههای اقتصادی(بنیاد مستضعفان،سازمان اوقاف وامور خیریه و.....)جهت مشارکت در امرخیرآبرسانی ازمحل مسئولیت اجتماعی، شروع آبرسانی به 1400 روستا در 20 استان کشور از 2300 روستای تفاهم شده در سال 1400 و 1401 توسط خیرین آبرسان می باشد.
مهندس آقازاده حبشی ادامه داد: جهاد آبرسانی با هدف ارتقای شاخص‌های دسترسی جمعیت روستایی به آب پایدار شهری جزء اولویت‌های وزارت نیرو قرار دارد تا از این طریق با استفاده از ابزار‌هایی نظیر تخصیص، توسعه زیرساخت توزیع آب و سایر ساخت و ساز‌های مورد نیاز شرایط جهش در آبرسانی روستایی مهیا شود.
 
وی در خصوص برنامه آبرسانی به روستاهای کشور تاکید کرد : طرح جهاد آبرسانی در 2 فاز به اجرا در می آید که در فاز اول آبرسانی به  7138 روستا توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) از محل اعتبارات محرومیت زدایی (تبصره 14) در حال اجرا است و آبرسانی به 3 هزار روستا در کشور از سایر منابع اعتباری (منابع عمومی) توسط پیمانکاران بخش خصوصی می باشد .
مهندس آقازاده حبشی اظهار کرد: در فاز دوم الحاق روستاهای دارای تنش و فاقد تأسیسات به موافقت نامه به تعداد 9976 روستای بالای 20 خانوار و جلب مشارکت خیرین آبرسان برای همکاری در آبرسانی به حدود     5 هزار روستای دارای تنش آبی و فاقد تأسیسات کشور می باشد .
مدیرعامل شرکت آبفای استان نیز در این همایش ضمن تقدیر و تشکر از خیرین بزرگوار گفت: از سال ۱۳۹۸ که شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی در آبفای استان یکپارچه شد این شرکت مجدانه پیگیر بهره‌مندی روستاییان از آب پایدار و استاندارد بوده است.
مهندس خانی افزود: آذربایجان شرقی از 3 حوضه‌ی آبریز ارس، قزل‌اوزن و دریاچه ارومیه تشکیل شده است که بر اساس آمار منتشره توسط شرکت آب منطقه‌ای استان، میزان بهره برداری از منابع آبی استان سالانه دو هزار و 850 میلیون مترمکعب بوده که از این میزان سهم بخش کشاورزی 87درصد، شرب11 درصد و صنعت 3 درصد می‌باشد.
وی در خصوص وضعیت آبی کشور واستان ادامه داد: کشور ما حدود 85 درصد از آب تجدیدپذیر خود را مصرف می کند و متوسط بارش امسال نسبت به سال گذشته بیش از 52 درصد و نسبت به  دراز مدت30 درصد کاهش را نشان می‌دهد. لذا وضعیت شرب، صنعت وکشاورزی با بحرانی جدی روبروست.
مدیرعامل شرکت آبفای آذربایجان شرقی با اشاره به تغییرات اقلیمی و کم‌آبی تصریح کرد: روزبه‌روز بر تعداد روستاهای تحت پوشش افزوده می‌شود و از خدمات و پشتیبانی این شرکت بهره‌مند می‌شوند.
مهندس خانی افزود: آب استان آذربایجان شرقی از 12 سد و رودخانه و 1246 چاه و 65 قنات و 180 چشمه با 13هزار لیتر برثانیه معادل 13متر مکعب در ثانیه تامین می گردد .
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان با اشاره به پیش بینی تنش آبی استان در تابستان سال 1402 گفت: از 73 شهر استان 8 شهر و از 2731 روستا، 480 روستا وضعیت قرمز را دارد که با تامین اعتبارات لازم و پیش بینی ها و اقدامات درست امیدواریم بتوانیم از پیک مصرف تابستان سال آتی گذر کنیم .
مدیرعامل شرکت آبفای استان افزود: تعداد شهرستان هایی که در سال 1401 خیرین در پروژه های آبرسانی مشارکت داشته اند: 9 شهرستان و تعداد روستاهایی که با عملکرد خیرین در سال 1401 از تامین آب پایدار برخوردار شده اند92 روستا می باشد.
وی ادامه داد: از جمله اقدامات خیرین تهیه و تحویل 60 کیلومتر لوله مورد نیاز، حفر و تجهیز 13 حلقه چاه، اجرای 12 واحد ایستگاه پمپاژ آب ، اجرای 33 کیلومتر شبکه توزیع آبرسانی ، اجرای 56 کیلومتر خطوط انتقال آبرسانی، احداث 14 باب مخزن با مجموع ظرفیت بیش از 5 هزار مترمکعب با مبلغ کل هزینه شده 540 میلیارد ریال می باشد .
مهندس خانی تاکید کرد: شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی جهت تکمیل و توسعه طرح های آبرسانی و جمع آوری و تصفیه فاضلاب در تمامی نقاط استان از تمامی ظرفیت ها در راستای جذب منابع مالی استفاده می کند که یکی از این ظرفیت ها ، مشارکت خیرین می باشد و در این راه دست تمامی خیرین را به گرمی می فشاریم .
وی با بیان اینکه شناسایی، جذب، و هدایت خیران به امر مشارکت در توسعه زیر ساخت های آب و فاضلاب پیشرفت های خوبی را در این زمینه فراهم خواهد ساخت گفت: در سال جاری خیران زیادی در امر آبرسانی به روستا ها با شرکت آب و فاضلاب مشارکت داشته اند.
مهندس خانی تصریح کرد: ما از هیچ تلاشی در ارائه خدمت‌رسانی به روستاها دریغ نمی‌کنیم و همکاری‌های بسیار خوبی با سایر ادارت و خیرین بزرگوار داریم.
وی ادامه داد: خیرین بزرگوار آبرسان نه برای منفعت و پست و مقام بلکه به‌راستی برای خدمت خلق و رضای خداوند باری‌تعالی قدم بر می‌دارند و با مشارکتشان نه‌تنها در استان آذربایجان شرقی بلکه در کل کشور بانی خیر و آبادانی هستند.
مهندس خانی در خصوص اجرای پروژه های جهاد آبرسانی افزود: پروژه های جهاد آبرسانی در 5 شهرستان ورزقان، هشترود، اهر و کلیبر و خداآفرین، استان آذربایجان شرقی با جدیت در حال انجام است.
وی با بیان اینکه  121 روستای استان آذربایجان شرقی در مرحله اول در قالب قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به مبلغ 250 میلیارد تومان با عنوان پروژه‌های محرومیت‌زدایی آب‌رسانی می‌شود، گفت: این پروژه‌ها که پایان سال گذشته آغاز شده است هم اکنون از پیشرفت خوبی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان اظهارکرد: پیشرفت استان از میانگین کشوری که ۳۲ درصد می باشد بالاتر هست که عملکرد مناسب عوامل اجرایی و بسیج سازندگی استان به عنوان نماینده معین قرارگاه را نشان میدهد.
وی با بیان این مطلب که تعداد 631 روستا دارای مشکل آبرسانی می باشند گفت: از این تعداد روستاها 93 روستا در برنامه اجرا توسط قرارگاه سازندگی امام حسن مجتبی (ع) (مرحله اول اعتبارات محرومیت زدایی)، تعداد 183 روستا در برنامه اجرا از محل انعقاد تفاهم نامه (مرحله دوم اعتبارات محرومیت زدایی) ، 42 روستا از محل اعتبارات استانی، 34 روستا از محل اعتبارات داخلی می باشد که 352 روستا جمع کل روستاهایی می باشند که در جریان سال 1402 عملیات اجرایی خواهند داشت و جهت آبرسانی به 279 روستا نیازمند کمک خیرین می باشد.
گفتنی است در پایان این همایش به خیرین کشوری و استانی که در حوزه ی آبرسانی به شهرها و روستاهای استان با تأمین کامل یا بخشی از اعتبار پروژه ها، منشأ خیر بوده اند، لوح تقدیری اعطا گردید.